Сватбите в Италия винаги са били истинска наслада за очите ни като сватбени фотографи. Ето защо, когато пристигна запитване за сватба в Италия много се развълнувахме. Няма да отречем, че много се ентусиазирахме, особено че познавахме Йо (булката) от фотосесии, които сме правили с нея. С огромно нетърпение изчакахме края на октомври, когото беше сватбата. А тя се състоя в една от най-търсените и запомнящи се локации за сватби в южна Италия – Castello Monaci.
Организацията на деня беше следната: подготовка, ритуал, коктейл, официална вечеря и вечерно парти. Всичко това се случва на различни места из самата локация, което дава едно прекрасно разнообразие в снимките, без да се напуска “замъка”. Подготовката беше бърза, с много усмивки и без много суетене. След това младоженецът чакаше булката пред “олтара”, където да кажат своите обети и твърдото и заветно “ДА”. Последва коктейл, който се открива от младоженците. И докато гостите се наслаждават на по чаша пенливо вино, двамата минават за наздравица и да се снимат на групи, с който има желание. Следващата стъпка е официална по-дълга вечеря, на която от време на време има някой тост или реч, като има и музикален фон от група. Разбира се, най-нетърпеливите могат и да потанцуват.
Откраднахме младоженците за фотосесия точно преди да настъпи залеза. Винаги сме казвали и съветваме, че 30 минути преди залез дават много повече възможности от 2 часа през деня. А след фотосесията, имаше тържествено разрязване на тортата навън и последва така чаканото танцувално парти, под ритмите на DJ, изпълнител и саксофонист. И ние се забавлявахме, танцувахме и снимахме – просто нямаше как да не бъдем част от това преживяване!