В последните години, поради ранни резервации на дати, става почти невъзможно да се запази желан сватбен фотограф за малкото съботи и недели, които има от май до септември, най-натоварените месеци за сватба. Същото се отнася и за другите доставчици на сватбени услуги, което създава трудности на бъдещите двойки, които се опитват да намерят перфектния екип и място за своята сватба. Това неимоверно води до напрежение у бъдещите младоженци, които се чудят как да организират всички хора за тяхната сватба и те да са свободни точно за тяхната дата.

Бъдещите промени в Кодекса на труда за прекратяване на сливането на почивните дни, дават една прекрасна възможност за избор на различни дати от седмицата, в които можете да подберете сватбена фотография, видеозаснемане, дисководещ или сватбена агенция и те да са свободни за тази дата.

Ето и няколко подходящи варианта с почивни седмични дни през 2017г.:

Май започва с три почивни дни заради Деня на труда 1 май, който се пада понеделник. Също така бонусен, подходящ за сватби ден, е 8 май, тъй като Гергьовден догодина ще празнуваме в събота. На 24 май и 6 септември ще почиваме по един ден в средата на седмицата, а на 22 септември – три дни.

Също така, не забравяйте и всички петъци, които също са особено подходящи за незабравим купон в края на работната седмица и възможност за релаксиране след това два дни, през уикенда.

Какви предимства ви дават сватбите извън уикенд:

  • Има огромна вероятност вашият сватбен фотограф и другите от екипа да са свободни, ако правите организация непосредствено преди сватбата, а не месеци по-рано.

  • Ще сте различни! Избягайте от тривиалните уикенди за сватба и направете незабравимо преживяване през седмицата, дори и да няма наличен почивен ден. Гарантирано всички ще запомнят и ще са ви благодарни, че сте ги откъснали от работа в работен ден, особено петък или понеделник.

  • Много хора събират почивните дни и ходят на почивка. Това означава, че има голяма вероятност да са планирали такава и да не дойдат на вашия ден, но да ви информират в последния момент, което не е никак приятно няколко дни преди сватбата.

  • Някои от местата за парти предлагат преференциални цени за сватби извън уикенд, така че това е една възможност да освободите част от бюджета си, който да насочите към друга, по-висок клас услуга.

  • И не на последно място, но много важно – това е вашият ден! Няма никакво значение дали дадена дата е събота или неделя, ако това е вашата дата, то просто направете вашия сватбен ден тогава.