Като сватбени фотографи, които работят ударно през пролетно-летните месеци, единствената алтернатива за ефективна почивка е зимата. А ние обичаме слънцето и топлите дни целогодишно. Това налага да търсим приключения до топли дестинации, в които може да наваксаме с пропуснатата лятна ваканция. Така се зареждаме с нови вдъхновения и много положителни емоции, които след това предаваме и на сватбените снимки.

„Раят на земята“ – така наричат Малдивите. Това автоматично ги прави идеалното място за меден месец. Едва ли има някой, който да не е виждал снимки и да не му се е искало да отиде. За разлика от повечето туристически дестинации, при които снимките са едно, а действителността е друга, на островите реалността е съвсем същата като по снимките. Даже смело може да се каже, че е много по-красиво. Разбира се, цялата тази красота си има своята цена. И ако човек не е запознат със „скритите опции“ е вероятно да остави тази своя мечта една химера. А подходящи опции има, само трябва да знае човек къде да ги търси и смело да пристъпи към действие.

Най-лесният и удобен начин за самолетни билети е да се следи сайта на Qatar Airways, които често пускат промоции до там. Задължително имат две много големи такива два пъти в годината – декември и юни. След като вече имате идея за билетите, остава да резервирате нощувките. Красивите дървени къщички, построени над лазурната вода, не са за всеки джоб. Така че другите възможни варианти са: вила в резорт или още по-достъпната алтернатива – да спите на местни острови. Това са места, на които живее местното население и също имат красиви плажове и възможност за настаняване. По-големи са от островите с резортите, което дава възможност да се разнообрази почивката и да имате директен достъп до магазини и множество атракции.

Един такъв добър пример е Маафуши, който е на 40 минути от летището и предлага множество варианти за настаняване. Повечето са много приятни и са достъпни като цена. До острова има удобен трансфер с моторна скоростна лодка и струва само 25 долара в посока, което на общия фон на цените за транспорт между островите е изключително добра цена. Единственото, което трябва да съобразите е, самолетът ви да каца и излита горе-долу спрямо разписанието на лодките, което лесно може да намерите в сайта на iCom Tours.

От Маафуши всеки ден имате възможност да се изправяте пред различно предизвикателство свързано с гарантирано приключение. Може да отидете на шнорхелинг, да плувате сред костенурки, да се гмуркате из коралови рифове или да посещавате различни резорти. Така със сигурност ще имате по-голямо и по-достъпно разнообразие от това, което ще ви предложат ако нощувате в резорт. Цените на екскурзиите са различни и варират от 25 до 140 долара. Всичко зависи от това кой резорт ще посетите и дали искате да имате включена целодневна храна и напитки.  Ако организацията ви се струва тежка задача, може да се доверите на една много приятна българска девойка, която живее на острова. Тя ще ви организира всичко и любезно ще ви разкаже за възможните опции. Казва се Мишел и с нея може да се свържете тук.

Малдивите са красиво място за следсватбена сесия и със сигурност всеки сватбен фотограф би се възползвал от тази възможност, ако му бъде предоставена. Ние от своя страна, не пропуснахме да направим една кратка сесия на наша сватбена двойка, която случайно срещнахме на един от островите. Късмет или съдба, но явно сватбената фотография не ни оставя дори когато почиваме. 😉